Jägare och Jägareförbundets personal som arbetat med utbrottet har underlättat för SVA:s medarbetare, så mycket att de nu får utmärkelsen SVA-rosen. Bilden är från när jaktvårdskonsulent Lars Björk håller ett informationsmöte med lokala jägare i början av utbrottet. Foto: Jan Henricson

Jägare uppmärksammas för arbete med afrikansk svinpest

Statens veterinärmedicinska anstalts utmärkelse SVA-rosen, går i år till de som arbetat med att begränsa spridningen av afrikansk svinpest, till Jägareförbundets representanter och till lokala jägare.

Utmärkelsen har instiftats av SVA:s personal och delas ut till annan för till exempel bra samarbete, eller om man på annat sätt bidragit till myndighetens arbete.

I år går SVA-rosen till personal från Jägareförbundet och de jägare som ”outtröttligt arbetat med utbrottet av afrikansk svinpest inom den smittade zonen i Fagersta.”

Vidare i motiveringen:

”Från utbrottets start har jägare och Jägareförbundet arbetat febrilt med att söka kadaver, samordna insatser och kommunicera med alla aktörer som arbetat med utbrottet. Ni har under stress, restriktioner och allt annat än angenäma arbetsuppgifter, alltid varit positiva.”

Därför får de nu SVA-personalens utmärkelse SVA-rosen, som hedrar minnet av Staffan Ros som under sitt arbete på myndigheten främjade samarbeten med aktörer utanför SVA.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev