Maskerad person

Hot mot bland annat jägare är svåra att hantera för rättsväsendet, då aktivisterna ofta uppträder maskerade. Foto: Mostphotos

Inrikesministern svarar om djurrättsaktivister

I eftermiddag livesänds riksdagsdebatten där Alexandra Anstrell (M) ska få svar på sina frågor om djurrättsterrorism av inrikesministern.

Alexandra Anstrell (M). Foto: Riksdagen

Under eftermiddagens interpellationsdebatt i riksdagen ska Anstrells frågor till inrikesminister Mikael Damberg (S) besvaras. Debatten livesänds.

I sin interpellation skrev Alexandra Anstrell bland annat:

”Under de senaste åren har vi sett en upptrappning av brottsligheten mot djurhållare, politiker och jägare på ett sätt som aldrig får normaliseras eller accepteras av ett samhälle.”

Och:

”Den här typen av brottslighet måste tas på större allvar och straffpåföljderna behöver bli strängare. För att demokratin och näringsfriheten ska kunna värnas krävs ett bättre skydd och en nationell samordning mot den här typen av hot och brott.”

 

Frågorna

Mikael Damberg (S). Foto: Riksdagen

Hennes båda frågor som ska besvaras av inrikesminister Mikael Damberg lyder:

1) Har statsrådet och regeringen för avsikt att stärka polisens befogenheter för att bekämpa autonoma gruppers framfart?

2) Hur avser statsrådet att agera för att hantera konsekvenserna av de hot och trakasserier som människor i dag blir utsatta för?

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev