Ska du byta ut eller köpa ett nytt vapen? Bor du inom polisregion Bergslagen är det läge att ansöka om licens nu, när det inte längre finns några köer för handläggningen. Foto: Lars-Henrik Andersson

Inga köer för vapenlicens

Polisen i Bergslagen har genom riktade insatser kortat köerna för att få vapenlicens. För närvarande finns det ingen väntetid, och polisen rekommenderar därför alla som planerar ett vapenköp att söka licens nu.

Polisregion Bergslagen har gjort det många trodde var omöjligt. Genom en kraftfull insats vid Rättsavdelningens vapengrupp har polisen lyckats korta, och faktiskt för närvarande helt arbetat bort, de köer som har funnits för att hantera vapenlicenser. De nya administrativa stödsystemen har fungerat bra.

 

Ny situation

-Det är mycket glädjande att vi nu nått så här lång mot bakgrund av den situation som rått tidigare. Nu är personalen på plats och de har gjort ett bra jobb, säger polisens gruppchef Christian Eriksson i en kommentar på polisens hemsida.

Polisen uppmanar alla som planerar att söka ny licens att göra det nu. Erfarenhetsmässigt så ökar antalet ansökningar på hösten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev