Vargarna i Värmland blir fler och fler trots att ett riksdagsbeslut säger att koncentrationerna ska minska där de är som tätast. Foto: Olle Olsson

Frågor om skyddsjakt i riksdagen

I en interpellation till miljöminister Karolina Skog frågar centerpartisten Daniel Bäckström vad hon och regeringen gör för att koncentrationen av varg ska sänkas i särskilt utsatta områden.

Bäckström tar i sina frågor till ministern avstamp i den senaste tidens händelser i Rackstadsreviret i Värmland där sex hundar har angripits av varg.

Daniel Bäckström (C).

Värmland har sedan länge en hög koncentration av varg, skriver han. Något som inneburit en dramatisk förändring av förutsättningarna för viltvården i länet.

Riksdagsbeslutet om en hållbar rovdjurspolitik innebar bland annat att koncentrationerna av varg ska minska i de områden där de är som tätast, skriver Daniel Bäckström som har tre frågor till miljöminister Karolina Skog:

• Hur arbetar ministern och regeringen med att säkerställa riksdagsbeslutet om att sänka koncentrationerna av varg i rovdjurstäta områden?

• Hur avser ministern att följa upp att socioekonomiska aspekter tas i beaktande vid beslut om skyddsjakt, så att vargreviren inte begränsar landsbygdsutveckling?

• Hur arbetar ministern och regeringen med att följa upp länsstyrelsernas hantering av skyddsjakt så att myndigheten uppfyller kravet på skyndsamhet i frågor om stora rovdjur?

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev