Förvaltningsrätten i Luleå avslår överklaganden av licensjakten i fyra län. Foto: unknown

Förvaltningsrätten i Luleå avslår överklaganden av licensjakten i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtlands län.  I Norrbotten har jakten redan avslutats. Foto: unknown

Förvaltningsrätten stoppar inte licensjakten på lo

Förvaltningsrätten i Luleå avslår de överklaganden som gjorts av licensjakten på lodjur i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtlands län. I Norrbotten har jakten redan avslutats, och jakten kan fortsätta i de övriga tre länen.

Två föreningar har överklagat länsstyrelsernas beslut om licensjakt på lodjur. I samtliga fyra mål har kravet varit att förvaltningsrätten i Luleå skulle upphäva besluten, men så blir inte fallet.

 

Uppfyller kraven

Förvaltningsrätten i Luleå konstaterar att jakten är ändamålsenlig, att den inte försvårar ett upprätthållande av gynnsam bevarandestatus och att jakten är både proportionerlig, selektiv och strängt reglerad.

förvaltningsrätten gör bedömningen att de förutsättningar som krävs för licensjakt enligt jaktförordningen och art- och habitatdirektivet är uppfyllda.

 

Snabb jakt

Under dagen har ytterligare några lodjur registrerats på Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA:s, hemsida.

Totalt har nu 52 av 76 lodjur skjutits i sju län. Jakten är avslutad i Dalarna, Gävleborg, Norrbotten och Västmanlands län.

Du kan följa licensjakten på lodjur här.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev