söndag 24 september

Foto: Skärmavbild ur film om Rovdjursmarschen från Revolution Rov, Leif Andersson (talarlista) samt riksdagen (Carl Schlyter).

Förnekar samröre med extremister – digitala spår visar det motsatta

Reaktionerna har inte uteblivit efter att Svensk Jakt på fredagen publicerade en artikel om riksdagspolitikers samröre med extremister.
Någon säger sig till exempel inte ha deltagit vid en demonstration för rovdjur, en annan säger sig inte ha känt till vilka andra som deltog vid demonstrationen medan en tredje inte vill svara på Svensk Jakts frågor.

Jens Holm (V).

– Jag har aldrig någonsin och kommer aldrig någonsin att demonstrera med extremister som tycker att det är bra när människor dör, oavsett om det är av covid-19 eller andra skäl. Det sa Jens Holm (V) i riksdagens talarstol i torsdags, den 7 maj.

Men Jens Holms påstående stämmer inte med verkligheten. För den 22 augusti 2019 deltog och talade han i den så kallade Rovdjursmarschen i centrala Stockholm. Vid Rovdjursmarschen deltog en rad organisationer där en av de mest extrema kan sägas vara Hunt Saboteurs Sweden.

 

Har inte svarat

Svensk Jakt har sökt Jens Holm både via telefon och e-post. Men han har hittills valt att inte svara på de frågor som mejlades till honom på fredagen.

 

Schlyter skriver

Men en annan av talarna vid Rovdjursmarschen, Carl Schlyter (tidigare Miljöpartiet, numera tillhörande Partiet Vändpunkt), har hört av sig till Svensk Jakts redaktion efter att artikeln publicerades på fredagen.

I ett genmäle, som publicerats här, hävdar Schlyter att Hunt Saboteurs Sweden inte deltog i manifestationen Rovdjurmarschen den 22 augusti 2019.

Riksdagsledamot förnekar samröre med extremister

Carl Schlyter (Vändpunkt).

Carl Schlyter skriver: ”Det har skrivits massor av artiklar om att Hunt Saboteurs Sweden deltog i demonstrationen för rovdjur som hölls i Stockholm i augusti förra året. Bland annat på Svenskjakt.se. Men det blir inte mer sant för det. De var ej arrangörer, talare eller hade några plakat.”

Carl Schlyter skriver även: ”Låt oss snälla diskutera politiken och inte kasta guilt by association anklagelser som dessutom är osanna!”

 

Förnekat samröre

Även organisationen Revolution Rov har kontaktat redaktionen och förnekat att gruppen Hunt Saboteurs Sweden deltog vid den så kallade Rovdjursmarschen. I ett mejl, skickat även till en lång rad riksdagsledamöter skriver organisationen: ”Hunt Saboteurs Sweden deltog inte, inte heller Djurfront eller Djurens Revolt.”

Skrivelsen avslutas: ”Det känns verkligen både riktigt olustigt och skrämmande när våra beslutsfattande politiker i riksdagen bedriver fula kampanjer för att smutskasta och tysta ner de som inte står på samma sida i sakfrågan.”

 

Film på Youtube

På Youtube fanns dock en presentationsfilm för Rovdjursmarschen uppladdad från Revolution Rov där det inte råder några tvivel om vilka som skulle delta vid demonstrationen. Filmen har i efterhand avpublicerats, men skärmdumpar från filmen visar vilka som skulle delta.

Skärmdump från Revolution Rovs film.

Skärmdump från Revolution Rovs film.

Skärmdump från Revolution Rovs film.

Presentationsfilm för Rovdjursmarschen 2019 från Revolution Rov (avpublicerad efter att denna artikel publicerades i maj 2020).

 

Här finns dessutom en länk plus en skärmavbild på när arrangören tackar för Hunt Saboteurs Swedens stöd.

 

Skärmavbild hämtad från Facebook.

På fredagen lät även Hunt Saboteurs Sweden meddela via sin Facebooksida att organisationen inte deltog i Rovdjursmarschen, till skillnad från bland andra Jens Holm (V), Rebecka Le Moine (MP) samt Carl Schlyter (Vändpunkt).

 

Skärmavbild från Facebook.

Så här såg det dock ut på organisationens Facebooksida inför Rovdjursmarschen.

 

Skärmavbild från Facebook.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev