Ett riksmästerskap i eftersök ska inrättas på Öster Malma. Det beslutade förbundsårsstämman på söndagen. Foto: Lars Nilsson & Olle Olsson

Förbundet ska arrangera riksmästerskap i eftersök

Premium

Svenska Jägareförbundet årsstämma beslutade att ett riksmästerskap i eftersök ska inrättas på Öster Malma. Detta sedan stämman bifallit fyra mer eller mindre identiska motioner i ärendet.

De fyra motionerna om att inrätta ett riksmästerskap i eftersök på Öster Malma kom från Jägareförbundets länsföreningar i Västmanland, Uppsala län, Södermanland och Dalarna.

Motionärerna motiverade sitt förslag med att tävling och mästerskap är ett utmärkt sätt att stimulera intresset för att utveckla och höja nivån på eftersöksekipagen.

Förbundsstyrelsen yrkade avslag på motionerna, med hänvisning till att sådant riksmästerskap tidigare anordnats på Öster Malma, men att det då var svårt att få deltagare från hela landet och att kostnader och arbetsinsats var betydande.

 

”Hundbudget” saknas

Förbundsstyrelsen pekade också på att intresset för den här sortens tävlan i eftersök i dag inte finns över hela landet, hos alla länsföreningar.

– Det finns i dag ingen budget avsatt för hund, heller inte för de personella resurser som krävs för att genomföra ett sådant riksmästerskap, sa förbundsstyrelsens Rebecca Lundholm Krig.

De invändningarna hjälpte dock inte. Med undantag för Jägareförbundet Kronoberg, vars ombud Ewert Frisk framförde att medlemspengar inte ska användas till NVR-relaterad verksamhet, föreföll årsstämman tämligen enig när man biföll motionerna.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev