Jägaren som hittades död i ett jakttorn hade enligt polisuppgifter skador på lår och höft, som kan ha orsakats av ett vildsvin. Foto: Tina Hultman och Ingemar Petterson

Den döde jägaren hade skador på lår och höft

Premium

Den jägare som hittades död i ett jakttorn i Eksjö kommun hade skador på lår och höft. Polisen hoppas nu att en rättsmedicinsk undersökning ska ge svar på vad som orsakat skadorna.

På onsdagsmorgonen hittades en jägare, hemmahörande i Danmark, död i ett jakttorn i trakterna av Kråkshult, i östra delen av Eksjö kommun.

Händelsen föranledde ett omfattande polispådrag, och enligt de inledande uppgifterna greps två män misstänkta för ett grovt brott.

Senare på dagen, efter att en mer noggrann undersökning genomförts av kriminaltekniker på platsen, avförde polisen dessa misstankar. Istället konstaterades att mannen avlidit genom en olyckshändelse, och att det troligen var vildsvin som orsakat skadorna.

 

Polispådrag efter dödsfall i jakttorn – vildsvin kan ha orsakat skada

Klarlägger dödsorsak

Enligt uppgifter i Smålands-Tidningen hade jägaren skador på framsidan av lår och höft. Katarina Bäck vid Höglandspolisen säger till tidningen:

– Det som händer nu är att man sammanställer alla handlingar som finns och skickar en begäran om rättsmedicinsk obduktion. En rättsläkare kan se bättre vad som har hänt. Om det är en skada som man kan säga är från ett vildsvin så blir det mer fastställt.

 

Inget resultat av eftersök vid dödsolycka

Dålig täckning

Polisen kan ännu inte säga om jägarens vapen, som stod bredvid jägaren med stängt slutstycke, hade avfyrats nyligen. Om det är så skulle det stärka teorin om att vildsvinet var skadskjutet när det angrep mannen.

Ett omfattande eftersök med flera hundar har genomförts i området, utan resultat.

Flera frågor har rest med anledning att jägaren hittades i jakttornet. Det har tidigare sagts att det var för att han flydde upp i tornet för att komma undan. En annan uppgift är att mobilmottagningen är dålig i området, och att jägaren tog sig upp i tornet för att få bättre signal i ett försök att kalla på hjälp.

 

Kan ta tid

Det kan komma att dröja innan polisen kan ge en klarare bild av vad som orsakade den tragiska händelsen.

– Det är så att vi får preliminärt besked ganska snart efter obduktionen, då är det oftast bara en notering att brott inte ligger bakom. Sen brukar det ta ett tag, kanske några månader, innan vi kan få det slutgiltiga protokollet. I det här fallet kanske det går snabbare. Skulle det vara så att de upptäcker att en kniv eller något annat orsakat skadorna, då blir det ändrat igen till en brottsutredning, säger Katarina Bäck till Smålands-Tidningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev