En person påträffades under onsdagsmorgonen död i ett jakttorn öster om Eksjö. OBS. Arkivbild. Tornet på bilden har inte med händelsen att göra. Foto: Marie Gadolin

Polispådrag efter dödsfall i jakttorn – vildsvin kan ha orsakat skada

TEXTEN HAR UPPDATERATS. En man har påträffats död i ett jakttorn i Kråkshult i Eksjö kommun. Inledningsvis greps två personer misstänkta för grovt brott, men enligt uppgifter i lokalpressen har de släppts fria då det inte längre finns någon misstanke om brott i samband med dödsfallet.

På onsdagsmorgonen larmades polisen till en jaktmark i Kråkshultstrakten i östra delen av Eksjö kommun, då en man påträffats död i ett jakttorn.

Enligt uppgifter i Aftonbladet misstänkte polisen inledningsvis att ett grovt brott begåtts, och att två personer gripits i anslutning till platsen.

 

Inget brott

Senare under dagen dementerades uppgifterna i Smålands-Tidningen, som kunde berätta att en i övrigt tystlåten Polismyndighet bekräftade att det pågick en insats i området med kriminaltekniker på plats, men att man inte längre misstänker att något brott begåtts i samband med dödsfallet.

– Det var ett ärende med många oklara omständigheter. Nu kommer en rättsmedicinsk undersökning att göras eftersom dödsfallet är oklart. Men det finns ingen brottsrubricering, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver i Aftonbladets uppdaterade artikel.

 

En person hittades under onsdagen död i ett jakttorn i Kråkshult, Eksjö kommun. Karta: Google maps

En olycka

Polisen har under dagen uppdaterat uppgifterna. Den avlidna personen var ute på jakt och påträffades död i ett jakttorn.

Polisens tekniker har varit på plats och därefter konsulterat rättsläkare. Tillsammans har de konstaterat att det handlar om en ren olyckshändelse. Mest troligt är att jägaren mött ett vildsvin i skogen, blivit skadad och därefter flytt upp i tornet.

 

Anhöriga kontaktade

Polisen kommer att utreda om jägaren har avlossat sitt vapen och skadeskjutit det troliga vildsvinet. Det är formellt en polisiär handläggning utan misstanke om brott för att säkert fastställa dödsorsaken.

Eftersöksjägare ska kontrollera om det finns skadat vilt i området.

Anhöriga är underrättade.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev