Under kvällen och natten arbetade flera jägare med hundar för att spåra upp eller åtminstone fastställa att det fanns ett skadat vildsvin i området där dödsolyckan inträffade. Sökandet blev resultatlöst. Foto: Martin Källberg

Inget resultat av eftersök vid dödsolycka

Premium

Efter en lång insats då flera hundar användes har inte eftersöksjägarna påträffat något skadat vildsvin i området där en jägare miste livet i en tragisk olycka på onsdagsmorgonen.

Uppgifterna om vad som hände i Kråkshult, i östra delen av Eksjö kommun, vid tillfället är knapphändiga. Polisen uppger att jägaren påträffades död i ett jakttorn.

Inledningsvis misstänkte man att ett brott hade begåtts, men meddelade senare under dagen att det troligen är ett vildsvin som orsakat mannens skador.

Då det inte kan uteslutas att vildsvinet skadskjutits, kallades eftersöksjägare till platsen för att leta efter ett skadat djur.

 

Polispådrag efter dödsfall i jakttorn – vildsvin kan ha orsakat skada

Svåra förhållanden

Marie Berglind, eftersöksjägare.

Enligt Marie Berglind, som vid sidan av att vara eftersöksjägare också sitter i Jägareförbundet Jönköpings läns styrelse, berättar för Svensk Jakt att eftersöket blev resultatlöst.

– Vi avbröt i natt efter att ha hållit på i tio-talet timmar. Vi är flera jägare med hundar, varav en som är specialiserad på vildsvin, som har varit igång.

Marie Berglind beskriver mycket svåra förhållanden, med upp mot 30 graders värme och extrem torka i markerna. Någon skottplats att utgå ifrån hittades inte, och man har inte funnit blod eller andra tecken på skada under spårningsarbetet.

Utöver det var de inledande förutsättningarna besvärliga då både poliser och polishundar rört sig på platsen.

 

Inget avslut

Marie Berglind kan inte säga något mer om själva händelsen än vad som framkommit i media.

– Nej, jag vet egentligen inte mer. Vi har blivit utkallade för att genomföra ett eftersök och det har vi gjort efter bästa förmåga. Hundarna följde flera spår i området, men vi hittade inga spårtecken efter skadat djur längs dem, och vi kom aldrig till något avslut.

Under gårdagen var polistekniker på plats som efter att ha konsulterat rättsläkare konstaterades att det handlar om en olyckshändelse. Man bedömer att jägaren tagit sig upp i jakttornet efter att ha blivit skadat av vildsvinet.

Polisen kommer att utreda om jägaren har avlossat sitt vapen och skadskjutit det troliga vildsvinet. Det är formellt en polisiär handläggning utan misstanke om brott för att säkert fastställa dödsorsaken.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev