Under kommande veckoslut satsas det på vildsvinsjakt i Sörmland. Foto: Martin Källberg

Dags för nätter med vildsvinsjakt

I helgen arrangeras Vildsvinsnatta i Sörmland – en favorit i repris.

Kommande helg, natten mellan fredag och lördag samt mellan lördag och söndag, jagar de sörmländska vildsvinsjägarna samtidigt på sina marker. Det gör de till förmån för kommunernas skolor och äldreboenden.

Uppsamlingsplatser för de jägare som vill donera skjutna vildsvin kommer att finnas i samtliga jaktvårdskretsar i länet.

 

Positiv trend

En positiv trend som kan ses efter Vildsvinsnatta 2020 och 2021 är att fler har fått upp ögonen för viltkött och att efterfrågan ökar, särskilt i den offentliga sektorn. Jägareförbundet Södermanland hoppas därför att jägarna än en gång vill vara med och bidra.

På många håll i länet ses dock en viss minskning av vildsvinsstammen till följd av hög avskjutning under ett flertal år, men även på grund av sjukdom (salmonella) och låg kultingöverlevnad under föregående föryngringsperiod.

 

Erbjuder utbildning

Därför erbjuder länsföreningen i samband med årets Vildsvinsnatta alla sina medlemmar som deltar under evenemanget gratis utbildningar.

Föredrag kommer att hållas under sommaren inom ämnen som afrikansk svinpest, övervakning av salmonella, förvaltning och tillvaratagande av vildsvin.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev