I dag kom den väntade propositionen om utfodring av vilt. Foto: Kjell-Erik Moseid

Förslag om utfodringsförbud till riksdagen

Som Svensk Jakt tidigare skrivit vill regeringen i enskilda fall förbjuda utfodring av vilt. I dag har propositionen antagits. Regeringen föreslår att förbudet ska träda i kraft 1 oktober, men först ska riksdagen säga sitt.

Regeringen har i dag beslutat om proposition rörande utfodring av vilt. Propositionen innehåller förslag till ändringar i jaktlagen som ger länsstyrelserna möjlighet att i enskilda fall besluta om förbud mot eller villkor för utfodring av vilt som inte hålls i hägn.

 

Regeringen öppnar för förbud mot utfodring av vilt

Länsstyrelserna föreslås ges denna möjlighet i de fall det behövs för att förebygga eller minska risken för trafikolyckor med vilt eller då det finns risk att viltet orsakar allvarliga skador på egendom. Ändringarna föreslås träda i kraft den 1 oktober.

Jennie Nilsson (S).

– Det här förslaget ger länsstyrelserna möjlighet att ingripa mot olämplig utfodring i de fall där problemet inte kunnat lösas genom samverkan på frivillig väg. Förslaget utgör därför ett viktigt verktyg i arbetet med att minska det stora antalet skador och trafikolyckor som orsakas av vilt, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson i ett pressmeddelande.

 

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev