Aktivister har rivit ner delar av det stängsel som ska hindra vildsvin från att passera gränsen mellan Danmark och Tyskland. En anonym grupp har tagit på sig ansvaret. Foto: Mostphotos

Aktivister rev ner delar av vildsvinsstängsel

Med motiveringen att skapa fri rörlighet för alla levande varelser rev aktivister ner delar av vildsvinsstängslet längs den dansk-tyska gränsen. En anonym grupp har tagit på sig ansvaret.

Boo Westlund Publicerad 6 mars 2020 - 11:13

Det är tidningen ATL som skriver om sabotaget som inträffade i slutet av februari. 22 meter av det 7 mil långa stängslet revs ner. Delar av stängslet hängdes därefter upp på offentliga platser, bland annat på rådhusplatsen i tyska Kiel, tillsammans med gruppens förklaring.

Ja till stängsel mellan Danmark och Tyskland

Bland annat vänder sig aktionsgruppen mot den danska grisindustrin och Danmarks försök att skydda sig mot afrikansk svinpest.

Gruppen hävdar att andra vilda djur än vildsvin kan skada sig på stängslet och att hela idén bygger på en nationalistisk ideologi.

 

Har väckt opinion

Vildsvinsstängslet längs gränsen har ifrågasatts. Det stod färdig den 2 december 2019 och syftet är att försöka förhindra smittade vildsvin från att föra in afrikansk svinpest i Danmark, vilket ses som ett allvarligt hot mot den danska svinindustrin. 2016 omsatte den 30 miljarder danska kronor med en export värd 11 miljarder danska kronor.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev