Polisens insatsstyrka gick in i hemmet med full mundering och dragna vapen, trots att den misstänkta mannen redan var gripen. Foto: Mostphotos

Advokaten: Finns inget försvar för polisens agerande

Sofias sambos försvarsadvokat är Sven Severin. Hon har berättat sin historia också för honom, och han är förfärad över vad han fått höra och låter rent ut sagt förbannad när Svensk Jakt ringer upp.

Advokat Sven Severin.

Sven Severin säger att det som hänt är ur ett mänskligt perspektiv bedrövligt. Han ser inget försvar för polisens agerande.

– Den misstänkte, kvinnans sambo och barnens pappa, var ju vid tillfället också i polisens förvar. Det gör hela polisinsatsen ännu mer anmärkningsvärd och obegriplig. Polisen kan som en förklaring anföra att det fanns vapen i huset och att det var därför man tog till det tunga artilleriet, men konsekvensen av det är ju att insatsstyrkan alltid måste tas i anspråk när polisen gör hembesök hos en jägare. Något som är fullkomligt orimligt.

Insatsstyrkan stormade jägarfamiljens hem

Rimlig prioritering?

Sven Severin menar att det också handlar om prioriteringar. I ett läge då polisen ropar efter mer pengar, när mord sker på öppen gata, våldtäktsanmälningar staplas på hög och gängkriminaliteten breder ut sig, frågar han sig om detta är en rimlig prioritering av polisens resurser.

Ingen förklaring från hemliga poliser

– Det handlar om att en varg skjutits för ett halvår sedan. Jag anser att denna stora polisinsats och tillslaget mot min klients hem med fog kan ifrågasättas, säger Sven Severin.

 

Möjlig anmälan

Han är inte Sofias advokat och kan inte säga om polisinsatsen som drabbade henne och barnen ska JO-anmälas eller lyftas till någon annan möjlig instans.

– Men polisens husrannsakan är så anmärkningsvärd att någon borde titta på hur det hela gått till. Så mycket kan jag säga.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev