Ansvaret för insatsen vilar tungt på enskilda chefer inom Polisen, men ingen vill svara på frågor. Foto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

Ingen förklaring från hemliga poliser

Svensk Jakt har inte lyckats få någon ansvarig polis att förklara varför man behövde göra denna massiva insats i Sofias och hennes barns hem, när den som var misstänkt för jaktbrott redan var gripen.

Svensk Jakt har under dagen sökt chefer för insatsstyrkan i region Bergslagen för att fråga om deras arbetsmetoder vid husrannsakan hemma hos Sofia. Men cheferna är så hemliga att man skulle kunna förledas att tro att de helt enkelt inte finns. Meddelanden har lämnats, men några kontakter har inte tagits.

Insatsstyrkan stormade jägarfamiljens hem

När Svensk Jakt slutligen blir uppmanad att mejla konkreta frågor till insatsstyrkans chefer via Bergslagspolisens registrator är det inte meningsfullt att fortsätta. Att göra det vore synnerligen olämpligt, med tanke på att frågorna – som givetvis måste innehålla detaljer som till exempel namn och bostadsort – därmed blir en offentlig handling.

 

Inga kommentarer

Polisinspektör Peter Springare utreder miljöbrott vid Örebropolisen och är handläggare i Amungenfallet. Han säger att han inte har något att göra med den husrannsakan som genomfördes.

– Du får fortsätta söka ansvariga chefer, säger Peter Springare som inte ens vill uttala sig generellt om vilka metoder som används vid sådana här utredningar.

Förundersökningsledare är åklagare Helena Eckerrot Flodin vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Stockholm. Inte heller hon vill kommentera polisens tillslag mot småbarnsfamiljen i Rättvikstrakten.

– Jag känner inte till det och det är inget jag kan kommentera, säger hon.

 

• Är det motiverat att tungt beväpnad polis stormar in hos en icke brottsmisstänkt kvinna och hennes två små barn klockan sex på morgonen, när hennes man redan sitter bakom lås och bom?

– Jag kan tyvärr inte svara på frågan eftersom jag inte har kännedom om vad som hänt, säger Helena Eckerrot Flodin.

Advokaten: Finns inget försvar för polisens agerande

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev