52 miljoner till Jägareförbundets allmänna uppdrag

För sitt allmänna uppdrag, som bland annat innbär att informera jägare och allmänhet om jakt och viltvård, får Jägareförbundet 52 miljoner kronor ur Viltvårdsfonden. Bilden är från en skogs- och viltdag utanför Skillingaryd vid midsommartid där bland andra jaktvårdskonsulent Elias Turesson medverkade. Foto: Jan Henricson

Regeringen beslutade på torsdagen att anslå 52 miljoner kronor ur Viltvårdsfonden till Svenska Jägareförbundet för att utföra det allmänna uppdraget under nästa år. Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld är nöjd med beslutet.

52 miljoner kronor innebär en höjning med 250 000 kronor jämfört med föregående år. Även om det inte motsvarar kostnadsökningar som Jägareförbundet har tycker Bo Sköld ändå att det är bra.
– En viss generell uppräkning är positivt, även om det inte motsvarar löneutvecklingen och vi hade föreslagit mer, säger han.

Två regeringar
Bo Sköld poängterar att beslutet visar att det finns en bred politisk enighet om att Jägareförbundet gör ett bra jobb, och att förbundet ska ha fortsatt ansvar för uppgifterna inom det allmänna uppdraget.
– Nu har två olika regeringar på ett års tid beslutat att Jägareförbundet ska ha fortsatt ansvar för det allmänna uppdraget. Självklart har det stor betydelse för förbundet, och stärker både personal och förtroendevalda i vårt fortsatta arbete.
Enligt Göran Tärnbo, som handlagt frågan på Landsbygdsdepartementet, innehåller allmänna uppdraget 2015 samma prioriteringar som tidigare år.
Det innebär att Jägareförbundet ska fortsätta arbetet med ökad samverkan mellan jägare, markägare och lantbrukare vad gäller vildsvinsförvaltningen, älgförvaltning och viltövervakning för att bara nämna några av de uppgifter som ingår i allmänna uppdraget.

Ingen prioriterad fråga
Bo Sköld kommenterar också att Konkurrensverket beslutat att avskriva ärendet angående frågan om allmänna uppdraget ska konkurrensutsättas genom offentlig upphandling.
– Även om det inte kommit något juridiskt avgörande i sak är det värdefullt att Konkurrensverket tittat på det och funnit att det inte är en prioriterad fråga. Sannolikt har det också haft betydelse när nu regeringen beslutat att vi ska fortsätta sköta allmänna uppdraget, säger han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev