Dovhjortsburgare förgyller skollunchen. Både barn och lärare uppskattar initiativet. På vänster sida bordet: Saga Skoog, Lena Höggärde och närmast fönstret Johannes Couchér. På höger sida Sibelle Lundberg Forsberg, Gustav Ivarsson, Agnes Kellner och närmast fönstret Valter Sävenstrand. Foto: Privat

100 elever bjöds på dovhjortsburgare

Landsbygdsskolan i byn Bredöl i Essunga kommun har en engagerad föräldraförening. Genom ett samarbete med jägare, en lokal vilthanteringsanläggning samt kommunens tillagningskök förser de skolan med viltkött. Och barnen älskar det.

Cecila Hillström är ordförande i föräldraföreningen.

– Jakt och vilt är en del av vardagen för många av eleverna på skolan och då tyckte vi det kunde vara kul om viltkött också kunde dyka upp på menyn, säger hon.

Kontakt togs med kommunens kostchef som godkände upplägget förutsatt att köttet var veterinärbesiktigat. Skolköket har vid två tillfällen kunnat bjuda de 100 eleverna på dovhjort. Första gången serverades kebab och nu senast var det dovhjortsburgare på menyn.

– Det har varit väldigt lyckat och vi hoppas på en fortsättning, säger Cecilia Hillström.

Tummen upp från eleverna

Nu senast levererades fällda dovhjortar till en lokal och godkänd vilthanteringsanläggning där djuren kunde besiktas och styckas för ändamålet.

16 kilo kött levererades därefter till tillagningsköket i kommunen där viltköttet blev till hamburgare till barnen.

Sara Tell är kock på Bredöls skola och var den som serverade barnen burgarna.

– Det blev tummen upp och de tackade så mycket för maten. Ända sedan vi bjöd dem på kebab har de kommit och frågat mig ”när får vi viltkött nästa gång?”, säger hon.

Redan nu är nästa tillfälle planerat och då ser det ut att vankas vilttacos.

En kvalificerad gissning är att det blir succé.

Ansvarig personal (från vänster) Sara Tell, kock på Bredöls skola, Majlis Kuhlin Gustavsson, Essunga kommuns kostchef, Martina Enström, måltidsbiträde på Bredöls skola och Martina Lindström, kock på Essunga kommuns tillagningskök. Foto: Privat

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev