Debatt: ”Vad menar Gahrton med gröna jägare?”

I ett svar på Magnus Erikssons insändare i Svensk Jakt och på svenskjakt.se skriver miljöpartisten Per Gahrton att hans parti älskar gröna jägare. I en replik ställer sig Magnus Eriksson tvivlande till den saken.

Per Gahrton har haft vänligheten att svara på min insändare och efterlyser konkreta bevis för att Miljöpartiet hatar jägare. Han ger själv ett sådant exempel i sin artikel.

Enligt Per Gahrton älskar MP ”gröna” jägare. Vad menar han med det? Det räcker alltså inte att vara laglydig för att omfattas av MP:s välvilja. Ett riksdagsparti, och numera även ett regeringsparti, kräver mer än laglydnad för att godkänna en grupp människor, vilket är märkligt då det verkar vara lite si och så med laglydnaden hos självaste partiledaren.
Vad kräver då Miljöpartiet mer än att följa gällande lagar och regler för jakt? Ska man ha MP:s Lilla gröna tillsammans med licenserna? Eller ska man buga för bilder på språkrören för att anses tillräckligt ”grön”?

Giftig minister
Först anklagar språkröret Åsa Romson mig för att som vit heterosexuell man vara en av dem som förstör planeten samtidigt som hon själv målar sin båt med förbjuden giftig bottenfärg, något som exempelvis jag aldrig gjort.
Sedan står hon i riksdagen och anklagar Sveriges rovdjursforskare för att ljuga eller vinkla sina resultat. Det är alltså tydligt att Miljöpartiet inte bygger sin rovdjurspolitik, eller för den delen jaktpolitik, på forskning. För den tror hon ju inte på.
Så vad bygger den på? Populism, tyckande, Bambi?
Är det ”grönt”?
Att basera en politik som ska gälla för hundratusentals jägare på, ja vadå?
Nej, en sådan ”grön” jägare vill jag inte vara.

Missat mycket
Per Gahrton skriver vidare att han aldrig sett något jaktfientligt agerande från sitt parti. Då kan han inte ha varit på MP:s senaste kongress där man bland annat beslutade att verka för ett förbud mot användandet av hagelgevär vid fågeljakt.
Historiskt har Miljöpartiets ställningstaganden i alla jaktfrågor varit negativa.
Vidare vill man ta ifrån Jägareförbundet det allmänna uppdraget och lämna det i händerna på, ja vilka då? Folk som inte tror på forskning, folk som baserar sina beslut på hur ”grönt” partiledningen tycker att det är?
Det vore verkligen skrämmande.

Påminner om diktaturers metoder
Miljöpartiet vill inte ha någon vargjakt innan stammen uppnått gynnsam bevarandestatus. Vilket betyder, ja vadå?
Eftersom MP inte litar på forskning som inte passar in på deras egna åsikter (påminner om vissa diktaturers metoder) så är det högst oklart hur många vargar MP anser att det ska finnas i Sverige. Är det nog när partiledarna själva drabbas av problem med vargen?
För helt klart är att det inte bryr sig ett smack om de jägare som jagar i varglänen. Inte om småbönder eller hundägare heller för den delen.
Det kallar jag jaktfientligt och skrämmande oseriöst.
Till sist vill jag gratulera Per Gahrton till en imponerande skottlista. Och påpeka att han haft tur att inte Miljöpartiet styrt landet. För då skulle den ha blivit betydligt reducerad.
Att skjuta gäss, änder, duvor och harar med kula är inte bara väldigt svårt, det är dessutom farligt!
Magnus Eriksson

Delta i debatten!

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till:
debatt@svenskjakt.se
Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.
Du kan också använda dig av #jaktpol på twitter.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.