lördag 20 juli

Opinion

Publicerad 31 juli 2014 - 12:04

Debatt

Debatt: ”Vad är svenskt – egentligen?”

Det är inte utan att man höjer på ögonbrynen när man läser nyheten om att vilt inte får kvalitetsmärkas med sigillet Svenskt Kött.

Du läser nu en öppen artikel på Svenskjakt.se
Bli medlem med tidning

Kan inte någon i Jägareförbundet som har kontakt med pappskallarna i beslutande organ och inte är lika plump som jag få fram följande vinkling:
Vad är svenskt, egentligen?
Vi har en livdjurshandel över gränserna. Vi köper semin över gränserna. Om djuren växer upp och sedan slaktas i Sverige anses de vara svenska och kan klassas som Svensk Kött.
Det kanske vore mer rättvisande att införa sigillet Svenskdödat Kött eller möjligtvis Svenskslaktat Kött.
Då kan man även anse vilt som svenskt eftersom det är skjutet i Sverige.
Man kan aldrig upphöra att förvånas.

Lennie

Delta i debatten!

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till:
debatt@svenskjakt.se
Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren. Bifoga gärna en porträttbild också.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Delta i debatten

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till debatt@svenskjakt.se

Senaste nytt

Senaste från Annonstorget

Mest läst

Mina artiklar

För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet