fredag 12 april

Opinion

En vikbar kolv kan vilken mekaniker som helst åstadkomma och det är svårt att se vad problemet är med det, skriver insändarskribenten.

En vikbar kolv kan vilken mekaniker som helst åstadkomma och det är svårt att se vad problemet är med det, skriver insändarskribenten. Foto: Martin Källberg

Debatt: ”Poliser med makt motsätter sig minsta förändring”

Det verkar som att Polisen inte längre vet vad ett jaktvapen ska användas till, när man har synpunkter på om en kolv ska kunna vikas eller inte.

Domen i kammarrätten, där en jägare fick rätt att inneha ett gevär med vikbar kolv, visar att allt är precis som vanligt: Polisen kan helt enkelt inte ändra inställning, trots att flera domstolar visat hur knasigt deras första beslut var.

Hela frågan är ju bara ett enda stort tjafsärende.

Tappad insikt

Vilken kunnig mekaniker som helst kan se till att ett vapen får en vikbar kolv. De delar som behövs går antagligen att köpa färdiga.

Det verkar som om polisen helt har tappat insikten om vad och hur ett jaktvapen används till. Om dom sagt att vapnet är för fult för att godkännas skulle jag gärna hålla med, men nu verkar det bara vara en fråga om vad någon har beslutat om, och då kan man helt enkelt inte ändra sig.

Utövar makt

Det är tydligt att det finns en grupp av poliser som hatar allt som har med jakt att göra. Klart är att dessa alltid kommer att motsätta sig minsta förändring.

Så länge som det är tillåtet att bygga om ett vapen nästan hur som helst, framstår Polismyndighetens beslut om att neka vapenlicens som endast ett sätt för några jaktmotståndare att utöva sin makt.

Så här har det alltid varit och så ska det förbli.

 

Leblom

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.