lördag 22 juni

Opinion

Debatt: ”Polisens bortförklaringar är patetiska”

Med anledning av att Rikspolisstyrelsen skyller de långa handläggningstiderna för licensärenden på jägare och sportskyttar.

Innan omorganisationen fungerade handläggningarna klockrent.
Jag bor i Hjo och lämnade in mina licensansökningar till polisen i Skövde som hade en person som ansvarig. Hon behandlade ansökningarna på maximalt två veckor utan fel och krångel.
Efter omorganisationen hamnar ärendena i Göteborg, men licensansökan och vapenpassansökan ska göras via Skövdepolisen som inte ens vet vilka blanketter som ska fyllas i.
Jag har fått kommentarer som att ”det inte borde finnas några andra jägare än statligt anställda jägare”. Jag har också fått höra att ”du kan ju alltid JO-anmäla oss”.

Tio samtal, tio mejl
I januari i år lämnade jag in mitt vapenpass för att få det förlängt. Hur svårt kan det vara att få en sådan tjänst utförd av en myndighet?
Det tog tre och en halv månad, minst tio telefonsamtal och lika många mejl. Polisen menade att jag inte betalat och då kunde de inte handlägga ärendet. När jag frågade vart jag skulle betala svarade de att det inte gick eftersom de inte har bank- eller postgiro. De kunde heller inte tala om hur mycket jag skulle betala.

Märkligt agerande 
Allt nog, efter cirka tre månader kom ett inbetalningskort med belopp och bankgironummer. Två veckor efter att jag betalat kom vapenpasset med posten.
Ytterst märkligt agerat, men det är definitivt inte jägarnas fel att polisen är inkompetent. Bortförklaringarna är patetiska.

Björn Karlsson
Hjo

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.