onsdag 17 april

Opinion

Hur kunde vargstammen gå från att vara utrotad till att i dag konstant öka? Det är dags att tillsätta en sanningskommission som besvarar den frågan, skriver debattören. Foto: (i hägn) Ingemar Pettersson

Debatt: ”Nu är det dags för sanningen om vargens återkomst”

Politikerna behöver vakna upp ur sin dvala och tillsätta en kommission som för en gång för alla besvarar frågan hur vargen återkom till vårt land.

Facebookgruppen Forum för Landsbygden har den senaste tiden redovisat ett stort antal dokument kring vargens återkomst i Sverige. Djurparksvargar, dold varguppfödning, Naturskyddsföreningen, myndigheter och många olika personer inblandning är bara några av de inblandade ingredienserna i katastrofen Projekt Varg.

Katastrofal påverkan

Dokumenten väcker enligt mig många kritiska frågor om vad som faktiskt är sanningen kring vargens återkomst i Sverige.

Vi kan idag följa vargens utveckling och dess katastrofala påverkan på vårt vilt och på tamdjurshållningen, i princip dagligen i våra svenska medier. 

Detta pågår samtidigt som många andra kanaler försöker att försköna detta rovdjur och dess status med allehanda uppgifter, där den grövsta är att det borde vara möjligt att lära vargarna att börja äta ”grönt”.

Enormt missnöje

Hur kunde vargstammen gå från att vara utrotad till att idag konstant öka? Detta samtidigt som våra statliga myndigheter gör allt för att undvika och genomföra en legitim jakt.

Bland landets jägare gror ett enormt missnöje och även bland andra organisationer så framkommer en uppgivenhet hur våra myndigheter och politiker hanterar frågan.

Borde få svar

Nu är det ändå dags att våra politiker vaknar upp ur sin dvala och tillsätter en sanningskommission som en gång för alla slår fast hur vargens återkomst har varit möjlig. 

Landets väljare borde en gång för alla få detta besvarat.

Delta i debatten

  • Skriv en debattartikel – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
    debatt@svenskjakt.se
  • Du måste bifoga dina kontaktuppgifter: namn, adress, telefonnummer. Detta eftersom redaktionen måste veta vem du är (kontaktuppgifter publiceras inte).
  • Skribenter som skriver under med sitt riktiga namn prioriteras.
  • Om du önskar skriva under signatur ska det tydligt framgå. Du får inte använda en signatur som är ett riktigt personnamn, men som du inte själv heter.
  • Flera införanden av samma debattör i samma ämne är aktuella om det tillförs nya fakta eller argument i texten.
  • Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.