Ungdomar har annat att göra än att utsätta sig för de risker det innebär att bli jägare, enligt skribenten. Foto: Lars-Henrik Andersson

Debatt: ”Nonsens från Polisen hindrar ungdomar att börja jaga”

Alla tolkningar och nonsens som i första hand Polisen håller på med är ett av de större hindren för att få engagerade ungdomar i jakten, och i nästa skede blir det tillgång till jaktmark.

Roger C Åström och Kjell Brännström frågar var alla unga jägare finns i debattartikeln med samma rubrik. Troligtvis finns de vid sina datorer, spelar fotboll, dansar, partajar eller någonstans där de inte behöver och/eller kanske till och med får uttrycka sig utan att bli uppmärksammade i olika register.

Sorteras bort

I dag räcker det mer eller mindre att man anmärker på Polisens insatser eller uppmärksammar övertolkade paragrafer som gäller exempelvis vapengarderoben för att helt enkelt bedömas olämplig att inneha vapen för jakt.
Och så var en stor del av de arga bortsorterade och Polisen får åter igen bara ”god kritik”.
Alla tolkningar och nonsens som i första hand Polisen håller på med är ett av de större hindren för att få engagerade ungdomar i jakten, och i nästa skede blir det tillgång till jaktmark.

”Var finns alla unga arga jägare?”

Vapen omhändertas

Det är inte och kommer fortsatt inte att vara intressant för någon att börja med en verksamhet som innebär trakasserier från aktivister, polisaktivister, miljöaktivister, djurrättsaktivister och alla andra tänkbara aktivister som bär sig åt på ett vis som skulle sätta vilken jägare som helst bakom lås och bom, utan vapen och utan möjligheter att jaga på flera år.

Bilar bränns

De flesta vill kunna leva ett liv friktionsfritt, utan att drabbas av övertolkade regler och texter för att kunna ha vapen. Just vapen har blivit synonymt med massmördare, missanpassad, farlig, labil, opålitlig och alla konstiga ord som går att förknippa med något negativt.
Under tiden kan aktivister bränna polisbilar, elda upp bilar på parkeringar, skjuta fritt med eget vapenutbud utan licenskrav och utan att på något sätt bry sig om våra lagar och normer.

Mot enskilda

Personligen har jag inga problem att uttrycka mig när något är fel, men ack vad det kostat genom åren. Att få en eller flera statligt anställda som går ihop och kan använda statskassan mot enskilda individer är en mycket tuff situation att hamna i.

”Oetablerade blir snabbt avhysta”

Ledsam situation

Fallet Karl Hedin behövs inte ens nämnas, för det är ett paradexempel få missat, men det visar också tydligt att vem det än är, så används alla tänkbara resurser mot den enskilde som blir fråntagen sina vapen samt svartmålas och hängs ut på ett så negativt vis det går för att avskräcka andra att ge stöd eller lägga sig i debatten som följer.
Situationen är mest ledsam.

 

Henry

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.