lördag 4 februari

Opinion

Debatt: ”Miljöpartist lever i en egen värld”

I debattartikeln ”Illegal jakt större förakt än suck av lättnad” avslöjar Helena Leander (MP) att hennes värld måste se helt annorlunda ut jämfört den som de som lever med rovdjuren uppfattar den.

Att Helena Leander suckar av vällust och lättnad av att än mer jävelskap drabbar landets djuruppfödare, jägare, oroliga barnfamiljer, bärplockare och hundfolk känns väldigt fientligt.
Dessa, som suckar av andra anledningar, beskyddar sin egendom och försöker driva näringar. De lever mitt ibland dessa vargar, Leander värderar vargar högre än människor, hur blev det så?

Att vargstammen sedan länge får anses livskraftig är helt klart. Det räcker med att snabbt ögna igenom dagspressen för att inse att så är fallet.

Med alla notiser om närgångna vargar, attackerad boskap, vargar i samhällen inser nog de flesta att de officiella siffrorna är för låga. Att 300 skygga vargar skulle orsaka ett sådant oväsen finner jag närmast omöjligt.

Några kommentarer
Helena Leander skriver: ”När Sverige gick med i EU var ett av argumenten att vi skulle påverka EU:s miljöpolitik, och då trodde nog de flesta att de handlade om att stärka den – inte urholka den.”
Jag hoppas att Leander och hennes parti inte på allvar menar att vår fauna förstärkts under de år vi haft varg. Hon borde i så fall åka ut i reviren och se sig om. Det finns goda skäl till varför vargen på sina håll härjar bland tamdjuren.

Helena Leander skriver: ”Däremot ger det knappast någon rätt att ta lagen i egna händer och skjuta varg illegalt, något som Isaksson tycks se som en naturlig reaktion på att beslut går en emot.”
Det mest grundläggande är att försvara sitt hem, sin miljö, sin tillvaro. Detta innebär att man gör vad som krävs för att försvara sitt, även gentemot varg. För mig är det mer fel att en folkvald politiker så medvetet motarbeta sitt eget folk, för en vargromantisk vision.

Helena Leander skriver: ”För egen del ser jag illegal jakt som ett betydligt större demokratiförakt än en suck av lättnad.”
För all del, för min del ser jag hennes suck av lättnad som ett förakt emot den svenska landsbygden.

Sebastian Wilhelmsson

Fakta

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till:
debatt@svenskjakt.se
Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Senaste från Annonstorget