söndag 14 april

Opinion

Debatt: ”Konflikter om val gynnar inte Jägareförbundet”

Jägareförbundets årsstämma 2014 påvisade bristande förarbete mellan länsföreningar och valberedning, vilket förbundsordförande Björn Sprängare (till vänster) tydligt påpekade. Valberedningens ordförande KG Abramsson fick förnyat förtroende, men befarar nu en upprepning av fjolåret. Foto: Martin Källberg

Naturligtvis är det tråkigt när valberedningens förslag förkastas av Svenska Jägareförbundets årsstämma. Men är det verkligen länsföreningarnas fel?


Kan det vara så enkelt att valberedningen väljer att ignorera länsföreningarnas förslag på grund av rena kommunikationsproblem. Kanske anser valberedningen att de av länsföreningarna föreslagna kandidaterna inte är lämpliga ledamöter? 

Förra årets förbundsstämma, tillika representanterna för länsföreningarna, lyckades enas om kandidater som valdes, vilket tyder på att det samarbetet fungerade väl.
Att man sedan genom stämmobeslut byter ut fyra av nio ledamöter i valberedningen tyder på att ett missnöje finns i sammansättningen av densamma.
Nu är det inte säkert att det är på det sättet, men det är ju inte osannolikt med tanke på att liknande scenarion utspelas även på läns- och kretsnivå. Även om det inte alla gånger går så långt att stämman fäller valberedningens förslag.
Det är synd och skam att det ska vara på det viset då det skapar oro och osämja i förbundet. Något som vi inte är betjänta av idag, då vi är i ett mycket stort behov av att vara enade.

Per-Arne Olsson
Söråker

Delta i debatten!

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till: 
debatt@svenskjakt.se
Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.
Du kan också använda dig av #jaktpol på twitter.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.