fredag 18 januari

Opinion

Publicerad 26 juni 2017 - 09:35

Debatt

”Med den takt vargstammen ökar har vi dessvärre bara sett början av utarmningen av de områden som drabbas.” Foto: Johnny Olsson

Debatt: ”Hur länge orkar vi som är drabbade av vargen?”

Som många andra som bor och i vargområden är jag rädd för att vi snart börjar tappa tron på att vi ska få vara med och påverka vår situation i vargfrågan. De politiska beslut som påverkar våra möjligheter att bedriva löshundsjakt, eller hålla betande djur, är snart ett minne blott. Man kan inte bli annat än besviken på politiker, Naturvårdsverket och så kallade miljöorganisationer som helt bortser från detta faktum.

När vargarna tillåts få så starkt fotfäste och våra styrande politiker och myndigheter enbart nonchalerar detta – jag ser inte några konkreta åtgärder utan utvecklingen tillåts bara rulla på – blir man frustrerad och i vissa stunder uppgiven.

 

Blir vardagsmat

I dagsläget finns det bara en sak att göra och det är att tillåta en stor avskjutning, för att vi ska få en hållbar balanserad förvaltning. För i dagsläget är den absolut inte hanterbar.

Dessvärre har jag en känsla av att alla bilder på sociala medier på vargtagna tamdjur håller på att bli en vardagsmat. De som inte blir personligt drabbade scrollar bara förbi utan att reagera längre.

Detta är en stor fara för hela landsbygdens traditioner. Det låter kanske som en överdrift, men det är min fulla övertygelse.

 

”Vildmarksromantiker” med makt

Det kommer säkert svar på det här inlägget av personer som tycker annorlunda. Till er som tycker så skulle jag bara önska att ni tänker till innan ni skriver ett svar. Har ni personligen blivit drabbade? Bor ni verkligen i vargtäta områden?

Om inte så anser jag att man inte vet vad man svarar på utan bara tror. ”Vildmarksromantiker” som inte lever under dessa förutsättningar, med vargrevir inpå knutarna och den problematik som följer, har alldeles för stor makt i den här frågan.

Om drygt ett år är det val. Tyvärr tror jag faktiskt inget parti vågar ta tag i det här problemet fullt ut. Med den takt vargstammen ökar har vi dessvärre bara sett början av utarmningen av de områden som drabbas.

I dagsläget kan vi inget annat göra än att stödja de organisationer som kämpar för oss. Vi måste tro att förnuftet segrar hos våra politiker – innan det är för sent.

 

Reino Unosson, Edsbyn

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Delta i debatten

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till debatt@svenskjakt.se

Senaste nytt

  Senaste från Annonstorget

  Mest läst

   Delta i debatten

   Delta i debatten

   Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till debatt@svenskjakt.se

   Samtidigt på JaktPlay

   Mina artiklar

   För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

   Senaste från Annonstorget