torsdag 1 juni

Opinion

Debatt: ”Här är resultatet av en vargattack”

Den 16 juli fick fårbonden Lars Olof Lyrdal på Ulkeröds gård i norra Västergötland ovälkommet besök. Då blev 38 av hans avelstackor dödade i en av de värsta vargattackerna som inträffat i modern tid. På onsdagen välkomnade han miljöminister Lena Ek för att berätta om konsekvenserna av en rovdjurspolitik som inte fungerar.

Under ett timslångt möte med ministern sa Lars Olof Lyrdal att han var nöjd med regeringens arbete med rovdjurspropositionen, som han tycker är bra. Problemet är att den nya rovdjurspolitiken inte tillämpas.
– Ni har gjort ett bra jobb och man måste kunna överklaga beslut i ett rättssamhälle. Men det är ett stort problem att Förvaltningsdomstolen inte agerar. Vad jag vet har det inte hänt ett dugg med överklagandet av licensjakten 2013, sa Lars Olof Lyrdal.
I det fallet ansåg han att regeringen kunde göra mer, genom att se till att domstolen sätter fart. Han hade också en lång rad frågor, som han fick få svar på.
Med sig hem fick Lena Ek en film som gjordes på Ulkeröds gård efter vargattacken. Filmen har skickats till en lång rad politiker, organisationer och myndigheter.
Här på svenskjakt.se visar vi filmen, som är ett starkt inlägg i vargdebatten.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.