torsdag 18 april

Opinion

Debatt: ”Fortsätt jaga regeringen med blåslampa”

Ett stort tack till Alliansens ledamöter i miljö- och jordbruksutskottet som skrivit debattinlägget Regeringen måste driva Alliansens rovdjurspolitik. Inlägget klargör att Socialdemokraternas och Miljöpartiets rovdjurspolitik fortsättningsvis inte har något förtroende i Sveriges riksdag.

Hoppas också att Allianspolitikerna inte glömmer bort att jaga regeringen med blåslampa, för att snarast ersätta Naturvårdsverkets miljöhaverister med en ny myndighet som handhar jaktliga frågor. Lämpligt vore kanske att utlokalisera en sådan till Värmland, allt för att skapa statliga myndigheter i landsbygdsområden.
Detta är ytterligare ett beslut bland flera där regeringen förlorat omröstningen och nu ska verkställa riksdagens beslut. Att fortsätta obstruera mot tagna beslut borde inte löna sig i det långa loppet.

Livskvalitet utvärderas
Att vargar strövar omkring i bebyggelse med husdjur som dödas och skadas är en verklighet som vi tvingas leva med i rovdjurstäta områden. 
Den livskvalitet som många sökt i skogs- och landsbygdsområden där man tidigare levt i harmoni och samklang med naturen utraderas i en allt snabbare takt. 
Många upplever att detta är en av anledningarna till splittring mellan landsbygd och stad. Tyvärr inser inte alla att en levande landsbygd är en förutsättning för att även staden ska kunna växa och utvecklas.

Välj rätt
Vi ligger redan under 50 procent av landets försörjningsgrad på här producerade livsmedel. Visst kan vi importera mer, men hur länge och till vilken kvalitet?
Svenskproducerade livsmedel håller en högre kvalitet än de som cirkulerar i vår omvärld. Det är bara att välja, hoppas att du väljer rätt.

Tage Larsson
Munkedal

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.