onsdag 31 maj

Opinion

Foto: Tage Persson / Mostphotos

Debatt: ”Fel att behöva betala för skräpplockning”

Vissa jaktmarker som ligger intill kustområden eller utmed med större vägar är extra utsatta för nedskräpning. Att markägare och jakträttshavare som utan ersättning plockar skräp, ska behöva betala för bli av med det är orimligt.

Publicerad 24 februari 2020 - 06:10

Problemet som med följer med jaktmarker där det passerar många människor är allt skräp. Jag har min jaktmark längst med västkusten i nordvästra Skåne. Ett par gånger om året åker jag ut med en svart sopsäck och skräpplockare och samlar in så mycket jag kan få med mig.

Nu har renhållningsföretaget NSR kommit på att man inte får slänga i säckar längre, utan man måste sortera allt skräp som hittas. Alternativt får man väga det och betala för det man slänger.
Jag förstår ett sådant system när det är skräp som man själv är upphov till. Men jag tycker det är fel när jag plockar skräp som andra slängt. Dessutom gör jag arbetet på min jaktmark i viltvårdande syfte. Detsamma gäller avfall som flutit iland på havsstränderna.

Är det rimligt att markägare och jakträttsinnehavare ska behöva betala för det skräp som andra slänger, och på så sätt faktiskt bli straffade för att de gör en insats för miljön och naturen?

 

Erik

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.