fredag 23 februari

Opinion

Debatt: ”Fega politiker och vargjakten”

Vilket parti vågar ta ställning för folket på landsbygden och samernas rätt att bedriva sin näring? Det politiska parti som vågar det har många röster att vinna.

Centerpartiet har ju alltid setts som ett landsbygdsparti och värnat om dessa människor men på senare år har man inte det, och nu är det väl frågan om partiet klarar fyraprocentspärren.

Som son till en bonde och som den naturälskare och jägare jag alltid har varit har det självklara valet varit att rösta på C. Inför kommande val gör jag inte det, eftersom partiet inte står upp för ovan nämnda längre.

Rovdjurspolitikens cirkus
Idag pågår en cirkus utan dess like när det gäller vargjakten och vargens utbredning samt att många, även kända forskare, hävdar att de vargar vi har i Sverige och Finland är hybrider.

Våra forskare hävdar bestämt att vargarna har kommit in från öster, det vill säga Ryssland. Nu är det ryska forskare som lika bestämt hävdar att det är hybrider. I Finland pågår just nu ett rättsfall om detta.

Inget förtroende
Med den situation som råder nu har jägare och samer fullständigt mist förtroendet för de svenska forskarna på Grimsö, Naturvårdsverket, Skandulv och för politiker.

Det beslut som fattades av riksdagen om skyddsjakt på varg har omintetgjorts av organisationer som enbart ser till sitt mål att utöka vargstammen, trots uppnådd bevarandestatus. De har inte någon som helst empati med människor som drabbas av vargens framfart.

Dessutom får dessa organisationer pengar från Naturvårdsverket för att överklaga Naturvårdsverkets beslut.

Sverigedemokraterna är det enda politiska partiet i riksdagen som vågat ta ställning och menar att vi själva ska kunna bestämma över vår rovdjurspolitik. Sedan vet vi ju vad det partiet i övrigt står för, men eftersom många ser till sitt och ser sin näring eller intresse för jakt som övergripande så tror jag att många kommer att ge sin röst till SD. SD kommer kanske med tårta efter valet och tackar för pushningen.

Bo Eriksson
pensionär och fd polis

Delta i debatten!

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till:
debatt@svenskjakt.se
Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.