fredag 19 april

Opinion

Debatt: ”Fakta utelämnas av TT-skribent”

Efter presentationen av den senaste vargutredningen har det hänt ytterligare intressanta saker i vargcirkusen, anser debattören. Foto i hägn: Olle Olsson

Efter att Naturvårdsverket presenterade den senaste vargutredningen, som man helt onödigt utfört på uppdrag av den röd-gröna regeringen till ökade kostnader för samhället, har det hänt ytterligare intressanta saker i vargcirkusen.

I samband med att Naturvårdsverkets utredning blev offentlig publicerades ett helsidesreportage i flera tidningar om att rovdjuren fått ett eget utrymme runt det kärnkraftshavererade området Tjernobyl. Där uppges vargstammen ha den högsta tätheten som uppmätts någonstans i världen.
Längre fram i reportaget förs kryptiskt fram att värmlänningarna inte borde vara oroade eftersom Tjernobyl har en tio gånger tätare vargstam. Artikeln var undertecknat Roland Johansson/TT.
Denne vapendragare för bevarandesidan har genom årens lopp regelbundet matat landets tidningar med information helt i bevarandesidans anda, oftast genom att utlämna fakta från forskare, spårare, länsstyrelser, etc.
Intressant var också ett inlägg i slutet av samma vecka där meddelandet var att den nya analysen av vargstammen som skulle presenteras på fredagen skjutits upp.
Bäst vore om den aldrig presenterats, enär den tidigare gjorda sårbarhetsanalysen utförts av Europas främsta forskare på vargstammen, Olof Liberg och Håkan Sand. Detta senaste inlägg kom från Natur/TT (Tidningarnas Telegrambyrå). Kanske för att detta ska anses trovärdigare.

Tage Larsson
Munkedal

Delta i debatten!

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till:
debatt@svenskjakt.se 
Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.
Du kan också använda dig av #jaktpol på twitter.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.