…"/>

lördag 25 maj

Opinion

Debatt: En björntjänst till vargen

Efter att regering och riksdag lagt fast ramarna för en förvaltning av rovdjursstammarna i Sverige har Naturvårdsverket gett tillstånd för licensjakt på 30 vargar fördelade på tre län. Naturligtvis gör då Naturskyddsförening och Svenska Rovdjursföreningen sitt bästa för att kullkasta beslut tagna i demokratisk ordning. Dessa organisationer kan inte annat än kallas för tvättäkta rättshaverister.
Vän av ordning måste nu ifrågasätta rimligheten att organisationer som dessa ska ha maktmedel att fullständigt utradera demokratiskt tagna beslut som inte passar dem. Denna fars måste givetvis omgående upphöra.
Om inte, så måste väl även motparten, vi på landsbygden boende, djurhållare, jägare, med flera kunna tillskansa oss samma rättigheter, det vill säga att helt ignorera beslutade regler och förordningar och handla efter vårt gottfinnande, eller hur?
Fortsätter Mikael Karlsson med anhang i Naturskyddsföreningen med denna strategi, vilken naturligtvis inte hör hemma i en demokrati, så blir slutresultatet med största säkerhet att man gör vargen en så kallad björntjänst.

Per Arne Oscarsson
Lima

 

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.