Svenskjakt.se den 4 december.

Svenskjakt.se den 4 december.

Debatt: WWF: ”Vi fick ingen inbjudan”

UPPDATERAD TEXT Med anledning av en krönika publicerad av Svensk Jakt den 4 december svarar Världsnaturfonden WWF – och får svar direkt av Svensk Jakts Olle Olsson. Inlägget har även uppdaterats med ett inspel från SLU:s Hans Peter Hansen.

Den 4 december publicerade Svensk Jakt en krönika om ett symposium om illegal jakt på varg. Krönikören hävdar att Världsnaturfonden WWF trots inbjudan inte fanns på plats.

WWF har inte mottagit någon inbjudan från Sveriges lantbruksuniversitet att delta i det seminarium om illegal jakt som hölls i förra veckan. Om vi fått en sådan inbjudan hade vi deltagit. WWF arbetar sedan många år mot illegal jakt både i Sverige och på andra ställen runt om i världen.

Madeleine van der Veer

PR & Policy Manager, Världsnaturfonden WWF

 

Svensk Jakts Olle Olsson svarar:

Vid symposiet om illegal jakt på varg noterade jag att i det närmaste samtliga föreningar som beskrivs som bevarandeorganisationer inte fanns närvarande.

Under symposiets andra och sista dag frågade jag SLU-forskarna Hans Peter Hansen och Erica von Essen, som stod bakom arrangemanget, om WWF och Rovdjursföreningen fått någon inbjudan till symposiet? (Naturskyddsföreningen hade anmält tre representanter, bara en av dem deltog och då endast den första dagen).

Forskarnas svar på min fråga var: Ja, självklart.

Olle Olsson

 

Hans Peter Hansen, SLU, svarar:

Jag ser att det pågår polemik om huruvida WWF fått en inbjudan eller inte till vårt symposium om illegal jakt den 30 november och 1 december. För fullständighetens skull kan berättas att jag den 21 oktober personligen skickade en inbjudan till en person, inom WWF Sverige, som jag vet har stor erfarenhet av den illegala jakten internationellt. I mejlet uppmanar jag personen att skicka inbjudan vidare till någon annan inom WWF om denne inte själv har möjlighet att delta.
Tyvärr blev denna inbjudan inte vidarebefordrad och jag får då ta min del av ansvaret för att ha mejlat fel person. Det hade varit bra om WWF deltagit vid symposiet – och jag är övertygad om att WWF hade deltagit om inbjudan inte hade hamnat mellan stolarna.

Hans Peter Hansen
Forskare och projektledare, Sveriges lantbruksuniversitet

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren. Du kan också använda dig av #jaktpol på twitter.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.