onsdag 25 maj

Opinion

Publicerad 27 april 2020 - 05:58

Debatt

Foto: Olle Olsson

Debatt: ”Skogen du jagat i är förbjudet område”

Du och jag, alla som har en elräkning i Sverige, betalar för stolleriet med vindkraft och har så gjort i flera år. Alla djur far illa av vindkraften och där kraftverk etableras kan man glömma jakt och svampplockning.

Vindkraften är inte miljövänlig. Den dödar miljontals insekter, de som det börjar bli brist på. Vindkraftverken dödar även fåglar, företrädesvis rovfåglar som dör i hundratusentals i kollisioner med kraftverken. Samtidigt får vi knappt bygga en väg för att det finns ett rovfågelbo i närheten.

Alla djur far illa av vindkraftverken, så även vi människor. Det är ljudet vi inte hör som är farligt. Ljudet från kraftverken stör vår sömn och det vet ju alla att störd sömn under lång tid orsakar hjärtfel.

 

Stora inskränkningar

Nu ska vi titta på vad som krävs för att dessa vindkraftverk ska kunna sättas upp. Det krävs mycket breda vägar i skogen, skog avverkas med två–tre hektar per vindkraftverk. Man får inte vistas inom de områden de är uppsatta för det är ett industriområde, där som du tidigare vandrat med dina barn och barnbarn.

Kanske har du sett skogen som något mycket värdefullt, det kan du glömma nu för det är en industripark. Den skog som du jagat i den får du inte tillträde till.
Och allt i miljöns namn eftersom någon fått för sig att dessa kraftverk är så miljövänliga.

Vindkraftsbolagen säger att verken håller i 20 år. De brukar vara slut efter max 15 år, då de ska skrotas. Skogsägaren är enligt lag skyldig att sanera markerna från dessa verk och det gäller även cementklumpen i marken. Har du tänkt att arrendera ut dina marker så tänk efter en gång till. Det är du som får stå för kostnaderna när dessa verk ska bort.

 

Oseriösa företag

Dessa vindkraftsbolag är det mest oseriösa jag kan tänka mig. Tyska bolagen har startat upp företag i Sverige. Ett företag som jag kontrollerat har inte gått med vinst de senaste sju åren.
Bolagen påstår att kommunen kommer att bli så rik, för när kraftverken går med vinst ska de betala si och så mycket till kommunen. De kommer aldrig att gå med vinst, för de första sju åren ska intäkter betalas tillbaka till bolaget i Tyskland, det bolag som hållit dessa chefer som stått för företagen i Sverige med lön.

Ingen ska inbilla mig att någon gör något gratis. De har naturligtvis lånat ut pengar till det bolag som upprättats i Sverige, och när detta bolag börjar tjäna pengar kommer det tyska företaget att börja inkassera.

 

Fler lögner

Utöver det ljuger dessa vindkraftsbolag än mer, för de säger att det ska bli så många jobb för svenska företag tack vare vindkraften.

Men vi minns hur det gick i Viksjö, där ingen av de som arbetade med kraftverken fick betalt. Nu har visst Skanska tagit över det bygget, men jag tror inte att det blir några svenskar som får arbetstillfällen.

Hur det går för dem som redan gjort jobbet står väl i stjärnorna. Men det blir väl som alltid. Den lilla människan blir alltid blir blåst.

 

Inga-Lill

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Delta i debatten

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till debatt@svenskjakt.se

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Senaste från Annonstorget