fredag 29 mars

Opinion

Det är skillnad på skog och skog, anser debattören. Särskilt om den ena ligger vid kusten och den andra i Norrlands inland. Foto: Lars-Henrik Andersson

Debatt: ”Kust och inland är inte samma sak”

Signaturen Håkke som svarade på mitt inlägg om en omöjlg ekvation borde nog ha gått till Specsavers. Håkke uppmärksammade tydligen inte att jag talade om Malå kommun och inte om bondeskogarna vid kusten.

Skogarna Håkke beskriver i repliken på min inledande debattartikel är något helt annat än de jag talar om. De skogar han hänvisar till innehåller inte de enorma kalhyggena som finns i inlandet.

Vinterbeståndet av älg inom Malå kommun är i det närmaste obefintligt av spåren att döma, så programledaren i TV hade nog väldigt rätt i sitt påstående även i denna fråga.

De spår man kan se under vintern kommer till största delen från genomgångsälgar, som även de är sällsynta. Dessutom är inte ett kalhygge någon naturlig förutsättning för liv.

 

Känner landet

Jag kan nog påstå att det är enklare för mig att peka ut de platser jag inte har varit på än tvärtom, från fjäll till kust inom Norr- och Västerbotten. Min första älg sköt jag 1958 och den sista 2015.

Dessutom har jag varit krigsplacerad uppe vid Treriksröset och gick fjällmarschen vid jägarskolan i Kiruna samma år som Ingemar Johansson gjorde det, hösten 1961.

 

Hjälp uteblev

Visst min ekvationskunskap räcker inte till, trots att jag är beräkningsingenjör

och löst väldigt komplicerade ekvationer under mina verksamma år inom yrkeslivet.

Det var därför jag frågade om tips från Svensk Jakts läsare. Tyvärr var inte Håkke till någon större hjälp i detta fall.

 

LG

 

Härmed sätter vi punkt för debatten mellan signaturerna LG och Håkke om var betesskor finns och vad som har orsakat dem./Debattredaktionen

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.