lördag 9 december

Opinion

Att inte skicka ut Svensk Jakt med posten blir billigare, enligt insändarskribenten. Foto: Jan Henricson

Debatt: ”Billigare medlemskap med elektronisk Svensk Jakt”

Jägareförbundet bör göra om och göra rätt med medlemsavgiften, genom att införa ett medlemskap med en elektronisk Svensk Jakt.

Jag håller med Ulf Johansson som i debattartikeln Ett alternativ till medlemskap som saknas, skriver att en reducerad medlemsavgift är det rätta om man vill vara fullvärdig medlem med elektronisk tidning.

På det sättet sparar man på miljön.

Jägareförbundet höjer medlemsavgiften med 75 kronor

Självklart kostar journalistiken pengar, men bara portot som Svensk Jakt sparar in bör motsvara några hundralappar om året för 11 nummer. Dessa pengar tas inte upp i debatten och har inte med journalistik att göra.

Gör om och gör rätt. Inför ett billigare medlemskap med elektronisk tidning som blir möjligt om inte svindyra porton behöver betalas.

 

Jörgen Sundén

 

Svensk Jakt svarar:

Under den senaste tioårsperioden har Svensk Jakt gått från att ge ut två papperstidningar (Svensk Jakt och Svensk Jakt Nyheter) till att ge ut en printprodukt och bygga ut vårt erbjudande på Svenskjakt.se.

Vi har på sajten gradvis låst en allt större andel av det vi producerar, och därmed gjort det tillgängligt exklusivt för de läsare som är betalande prenumeranter (medlemmar i Jägareförbundet). Vi har parallellt med detta byggt en egen app, genom vilken våra läsare lätt enkelt kan hålla sig ajour med vad som händer i jaktens värld.

Stark ställning

Denna omstrukturering har varit oerhört framgångsrik, och resulterat i att Svensk Jakt i dag har en ännu starkare ställning bland svenska jaktmedier än tidigare. Via våra kanaler – print och digitalt – når vi i princip hela den svenska jägarkåren.

Svensk Jakts roll som medlemstidning är att vara en så attraktiv del av det totala medlemserbjudandet i Svenska Jägareförbundet som det bara är möjligt. Svensk Jakt ska vara – och är – en viktig anledning att vara medlem i förbundet.

Även i detta arbete gäller det att vara lyhörd inför läsarnas önskemål.

Öppen dörr

Hittills har efterfrågan på den form av medlemskap som Jörgen Sundén efterfrågar varit begränsad, men vi håller givetvis dörren öppen för att detta kan förändras. Jag kan dock bestämt dementera att portokostnaden för distribution av papperstidningen Svensk Jakt, som Jörgen Sundén föreslår, skulle motsvara ”några hundralappar” per medlem och år.

Det är endast Svenska Jägareförbundets årsstämma som har rätten att besluta om olika former av medlemskap i förbundet: vad dessa medlemskapsformer ska omfatta och vilka avgifter som ska gälla.

Jag har ännu inte fått uppgiften bekräftad, men det kan vara så att en motion med den innebörd som Jörgen Sundén efterlyser kommer att läggas fram vid Svenska Jägareförbundets årsstämma i Helsingborg i juni.

Hur förbundets högsta beslutande organ, årsstämman, i så fall ställer sig till det förslaget återstår att se.

Jörgen Sundén har i alla händelser, med sitt debattinlägg, bidragit till diskussionen i frågan.

 

Martin Källberg

Chefredaktör Svensk Jakt

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Mina artiklar

Senaste från Annonstorget