måndag 29 november

Opinion

Publicerad 2 januari 2014 - 11:42

Debatt

Debatt: Bara en halv sanning

Miljörörelsen vill inte bara stoppa vargjakten utan också jakten på säl. Men det är bara halva sanningen. Sanningen är att miljörörelsen vill stoppa all småskalig näringsverksamhet på land och till havs. De vill stoppa all jakt, ja de vill stoppa vårt demokratiska samhälle i en malpåse.

Miljörörelsen sägs oftast bestå av Naturskyddsföreningen, Rovdjursföreningen, Världsnaturfonden och Miljöpartiet. Men i den beskrivningen fattas två av de viktigaste aktörerna – regeringen och Naturvårdsverket.
Regeringen som svek oss landsbygdsbor 2010, 2011, 2012 och 2013 genom att lova att vi skulle få en licensjakt på varg och sedan lägga sig platt inför miljörörelsens hot om EU-domstol. Nästa svek från regeringen kom när man efter att rovdjurspropositionen röstats igenom lade ansvaret för dess genomförande på Naturvårdsverket.

Boven i dramat

Naturvårdsverket är den egentliga boven i dramat. Med sitt tidsmässigt snäva beslut om licensjakt på varg har verket försäkrat sig om att det inte blir någon jakt, eftersom man vet att överklaganden från miljörörelsen kommer att stoppa densamma.
Det är närmast skandal att Naturvårdsverket även sponsrar dessa föreningar samtidigt som de obstruerar mot ett demokratiskt beslut taget i Sveriges riksdag.
Genom att lägga nivån på ynka 30 djur, och med regler som omöjliggör även att detta antal fälls, har Naturvårdsverket enkelt och fräckt satt riksdagens beslut ur spel.

Genomskinligt agerande

Regeringens handlande är genomskinligt. Genom att bolla över frågan till Naturvårdsverket tror politikerna att de friskrivit sig själva från ansvar och att de därigenom ska slippa klander.
Hur är det möjligt att politiker och statliga tjänstemän kan tillåtas att så totalt köra över människorna på landsbygden utan att en röst höjs i protest. Från våra företrädare hörs bara några tafatta grymtanden.
Alla gnäller hemma vid sitt köksbord, men få vågar stå upp och säga sanningen.
Vi som ännu inte är drabbade av varg, säl och andra rovdjur borde vara lojala med de värst drabbade. Vi måste stå upp för varandra!
Till sist: De stora förlorarna är svenska folket som sakta men säkert håller på att förlora den levande landsbygden. En annan förlorare är rovdjuren som på detta vis löper stor risk att till slut dödas illegalt.
Allt detta på grund av miljörörelsen.

Tommy Olsson

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Delta i debatten

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till debatt@svenskjakt.se

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Senaste från Annonstorget