söndag 14 april

Struntade i eftersök på råbock – åtalas

En jägare åtalas för brott mot jaktlagen. Mannen misstänks ha skadskjutit en råbock och sedan struntat i att genomföra eftersök.
Men uppgifterna om vad som verkligen hände går isär, rapporterar Ljusdals-Posten.

Det var 1 maj i fjol som en skadskjuten råbock upptäcktes i Rångstra utanför Ljusdal. Ett vittne hörde två skott på kvällen och strax därefter kom tre rådjur springande. Ett av dem visade tydliga tecken på att vara skadat.

Strax därefter uppger vittnet att han såg hur en man kom från det håll där skotten avlossats. Mannen gick mot en bil som stod parkerad och vittnet körde fram till bilen. Men mannen dök inte upp.

 

Svarade inte i telefon

Vittnet antecknade då bilens registerringsnummer och åkte därifrån. Strax därefter kontaktades viltvårdsområdets ordförande som gav dem klartecken att utföra eftersök och avliva råbocken.

Ordföranden tog även reda på vem som ägde den parkerade bilen, en jägare som hade jakträtt på området. Trots flera påringningar svarade inte jägaren i telefon.
Nästa morgon ringde den misstänkte upp ordföranden och uppgav att han skjutit mot råbocken och även försökt få tag på någon som kunde spåra det med hund, men utan att lyckas.

Jägaren åtalas nu misstänkt för brott mot jaktlagen efter att ha skadskjutit rådjuret och sedan uppsåtligen eller av grov oaktsamhet låtit bli ordna med eftersökning av det, uppger Ljusdals-Posten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev