Skyttehelg för funktionsnedsatta i Strömsund

Utbildning i hagelskytte för personer med funktionsnedsättning. Det erbjuds i jämtländska Strömsund 2627 maj. Två eldsjälar inom kommunens vård- och socialförvaltning har kläckt idén, skriver Strömsunds kommun i ett pressmeddelande.

 

Helgen vänder sig både till personer som är födda med funktionsnedsättning och till personer som på grund av sjukdom eller olycka fått en funktionsnedsättning, säger Daniel Wikström, som arbetar inom omsorgens dagverksamhet, i pressmeddelandet.

Man kommer att erbjuda en utbildning i hagelskytte och syftet är att väcka eller återuppväcka intresset för jakt- och friluftsliv.

De som anmäler sig behöver inte ha någon erfarenhet, säger Daniels kollega Ingrid Lilja Andersson.

Vi hoppas att kunna erbjuda en trevlig aktivitet. Vi vänder oss i första hand till personer som bor i kommunen, men intresserade från länet och övriga landet är också välkomna att delta.

 

Rullstolsramp till skjutbanan

Nu pågår förberedelserna för fullt och kommunen har redan byggt 100 meter på den rullstolsramp som ska sättas upp vid skyttebanan. Skyttehelgen äger rum i samarbete med Strömsunds jaktskytteklubb, som lånar ut bana, och Studiefrämjandet samt ABF som tillhandahåller två skytteinstruktörer.

Faller aktiviteten väl ut och intresse finns så har vi planer på att anordna harjakt till hösten, säger Daniel Wikström i pressmeddelandet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev