lördag 20 april

Jägare förbättrar trafiksäkerheten

Under det senaste året har flera rejäla initiativ tagits för att förbättra trafiksäkerheten längs väg 26 söder om Kristinehamn. Sträckan är ordentligt drabbad av främst älgolyckor och det har inte blivit något viltstängsel på de mest riskabla sträckorna.

Olyckorna som drabbar väg 26 innebär en hel del problem med skadade personer, djurs lidande samt stort arbete med eftersök. Och tyvärr lyckas ju inte alla eftersök.

Till slut tröttnade Marianne Svensson och Morgan Andersson på Jonsbols gård och gjorde en rejäl gallring och glesade ut tallskogen på gårdens marker längs 26:an. Och naturligtvis körde man i direkt anslutning till avverkningen bort riset och övriga avverkningsrester för att inte locka fram viltet till vägen.

Arbetet har gett betydligt bättre möjligheter att kunna se djur som är på väg fram mot vägbanan.

Gallrade två kilometer
I somras fortsatte förbättringsarbetet längre söder ut på vägen, strax norr om Gullspång, där bröderna Georg, Gunnar och Carl Ros lät gallringshugga lövskog på bägge sidor av vägen på en sträcka av cirka två kilometer. Sträckan de huggit längs är försedd med älgvarningskyltar som kom upp efter en hel del turer.

Åtgärden har gett en hel del fördelar. Dels har siktmöjligheterna ur trafiksäkerhetssynpunkt förbättrats radikalt, dessutom tycker traktens bilister att det har blivit en riktigt vacker sträcka.

Nu hoppas vi bara att fler följer de här goda exemplen så att vi får ner antalet viltolyckor och därmed slipper ett antal eftersök.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev