lördag 20 april

Gävleborgspolisen sågar eftersöksstrejken

Hans-Olof Sundström, Gävleborgspolisens länsansvarige för eftersöksorganisationen, sätter hårt mot hårt mot de eftersöksjägare som funderar på att ansluta sig till den uppmärksammade eftersöksstrejken.

I ett brev till samtliga jägare i trafikeftersöksorganisationen i länet förkastar han taktiken att låta skadade djur lida för att sätta tryck på politikerna i vargfrågan.

Svensk Jakt har förgäves sökt Hans-Olof Sundström för en kommentar.

Nedan kan du läsa Hans-Olof Sundströms brev till Gävleborgs eftersöksjägare.

Angående eftersöksbojkott

Som ni alla vet finns det några som jobbar för en eftersöksbojkott för att sätta tryck på politikerna i vargfrågan. Hur man kan låta djur lida för att få folk att lyssna är för mig en gåta. Nu är vi alla olika och man får tycka vad man vill i vårt land.

Däremot finns det något som vi kallar värdegrund inom polisväsendet. Olika bojkotter eller strejker där man låter djur eller människor lida för att på så sätt sätta tryck i frågor är inte förenligt med vår syn på värdegrund. Vi är opartiska i allt som har med politik att göra utan utför bara de uppdrag vi blir ålagda. Vi tänker inte acceptera att bli ett slagträ i politiska frågor.

Nu är eftersöksorganisationen en frivillig inrättning och vi kan inte tvinga någon att vara med i systemet. Lika lite som någon kan tvinga sig att få vara med. Jag vill bara påtala att om någon eller några kliver ur systemet för att strejka, kommer det inte vara självklart att dessa personer kommer att vara välkomna tillbaka vid senare tillfälle.

Samma gäller de personer som jobbar för en bojkott eller strejk. Kommer det till min kännedom att någon inom systemet lobbar för en bojkott kommer den personen att få lämna sin post.

Jag vill också ta tillfället i akt att understryka att jag tycker det fungerar mycket bra inom Gävleborg. Ni gör ett fantastisk jobb, både kvällar, helger och nätter. Jag kommer inom de närmsta veckorna att åka runt och dela ut era västar och identitetsnummer och ser fram emot att få träffa er. Givetvis hoppas jag att ni inte tänker deltar i strejken, även om jag kan förstå den frustration ni känner.
Mvh Hans-Olof Sundström, länsansvarig polis

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev