söndag 19 maj

Förbundet slipade vargtaktik i Örebro

Den låsta situationen i vargfrågan skapar starka och upprörda känslor runt om i Jägarsverige. Just detta låg bakom ett snabbinkallat extra rovdjursmöte i Örebro på torsdagskvällen.

 

På plats fanns länsordförande för alla rovdjurslän, några representanter för länsföreningar från södra Sverige, ordförande Björn Sprängare, rovdjursrådets ordförande Torbjörn Lövbom, generalsekreterare Bo Sköld och riksjaktvårdskonsulenten Daniel Ligné.
Vi ville lyssna av läget som uppkommit av alla låsningar i rovdjursfrågan. Dessa låsningar gör människor uppgivna och frustrerade. Detta vacklande gör människor helt enkelt förbannade, säger Björn Sprängare.

 

Ett enande möte

Mötet uppfattades som bra och enande av alla parter.
Normalt sett när det tar stopp i en process finns det olika sätt att lösa upp problemet. Det kan vara rätts- eller politiska system. Men i vargfrågan finns ingenting.
Svenska Jägareförbundet kom fram till att man ska bli tydligare och att ingen ska kunna missa att förbundet står bakom jägarna och de människor som påverkas av vargen.
Detta budskap måste vi få ut. Jag kommer att åka ut och möta människor och förklara att hela Svenska Jägareförbundet har samma agenda. Vi måste få en lösning på vargproblematiken. Redan i morgon (fredag red.anm) kommer jag ta upp frågan med landsbygdsminister Eskil Erlandsson, säger Björn Sprängare.

 

Ett nytt sätt

Länsordförande Lennart Johannesson från Värmland var mycket nöjd med mötet.
Jag märker stor skillnad på ledarskapet. Det finns ett nytt sätt att identifiera och lösa problem på hos den nya ledningen, säger Lennart Johannesson.
Han tycker att ledningens hanterande av frågan leder till att förbundet enas och att länsföreningarna tydligare är med i processen.
Vi ser en annan attityd och det gör att jag ser väldigt positivt på såväl ledningen som den väg framåt som vi håller på att formas. Det finns en väg och nu håller vi på att finslipa taktiken, säger Lennart Johannesson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev