Åtelbelysning stals från vildsvinsjägare

Ola Bergman och Torbjörn Andersson har sedan i våras haft belysningsutrustning uppsatt på en åtelplats i Ryssby-Åby älgskötselområde, nordväst om Kalmar.
Till jaktkamraternas stora förtvivlan stals nyligen hela belysningsanordningen.

Sedan i september har vi haft en åtel igång cirka 200 meter från en genomfartsväg i området, berättar Ola Bergman för Svensk Jakt.

Tidigt i våras satte han och jaktkamraten Torbjörn Andersson upp belysning på platsen.

Belysningsanordningen bestod av en lamplåda med skymningsrelä, hemmagjord vattentät med två gröna lampor och ett grått skal. Till denna hade vi kopplat ett helt nytt batteri samt en solcellsplatta som vi placerat högt uppe på ett träd för att ladda batteriet, berättar Ola Bergman.

 

Oärligt folk överallt

Men någon längre tids nyttjande av utrustningen blev det inte för jaktkompisarna. I slutet av maj stals hela belysningsanordningen.

Tyvärr finns det oärligt folk överallt, uppenbarligen även bland jägare. För jag kan inte se att någon annan än en jägare skulle kunna ha nytta av all denna utrustning, säger Ola Bergman, som samtidigt ber folk att hålla ögonen öppna om en liknande anordning skulle dyka upp någonstans.

Stölden har polisanmälts.

Jag vill med detta göra folk lite mer uppmärksamma och se till sina grejor ofta. Det är trist när sådant här händer, säger Ola Bergman.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev