torsdag 13 juni

Rapportera övrigt vilt under jaktsäsongen

Nu kan avskjutningsrapporten för övrigt vilt fyllas i löpande på Viltdata.se. Det är en ny möjlighet för dem som vill fylla på uppgifter undan för undan, i stället för att lämna en slutsumma i april.

Om man under jaktsäsongen påbörjat en avskjutningsrapport kan ytterligare uppgifter adderas vid senare tillfälle. För att uppdatera en avskjutningsrapport loggar man in och fyller på aktuell jaktenhet med uppgifter. 

Återrapportering på kretsnivå
Rapporteringen pågår som vanligt till sommaren då rapporteringen för perioden från 1 april 2009 till 31 mars 2010 stängs. Avskjutningsrapporten lämnas som vanligt per jaktlag, viltvårdsområde, älgskötselområde eller vad man finner lämpligt.
Av integritetsskäl redovisas aldrig uppgifterna offentligt på den nivå de rapporteras, utan endast som sammanställning per jaktvårdskrets. Detta återfinns omedelbart under sammanställningar på Viltdata.se.
Samtidigt som rapportering av fällda vilt är intressant för oss jägare, är den mycket viktig för att kunna försvara jakten i samhället.

Kom igång och rapportera från ditt jaktlag
Rapportering sker genom att på www.viltdata.se, välja INLOGGNING rapportering/ Övrigt jaktbart vilt. Använd inloggningsuppgifter du har sedan tidigare, annars går det bra att beställa dessa genom att registrera sig på denna sida. Lösenord sändes automatiskt till dig via e-post.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev