fredag 14 juni

Jakt & prylar

Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör ger sin syn på Benelli Lupo i vår webb-tv.

Webb-tv: Lindroth om Benelli Lupo

Premium

Den italienska vapentillverkaren Benelli är världskänd för sina hagelvapen, inte minst halvautomaterna. När de nu tillverkar sin första repeterstudsare, Benelli Lupo, är designen modern och lite annorlunda. Men den är också bekväm och driftsäker. Resultatet är mycket trevligt.

Benelli Lupo bär tydliga spår av släktskapen med tillverkarens hagelgevär. Börjar man bakifrån märks det på en bakkappa med rekyldämpande konstruktion. Kolvlängden kan justeras med två 12,5 millimeter tjocka mellanlägg. Det säljs även en tjockare bakkappa.

 

Kolvanpassning

Kolvens längd och höjd kan regleras med shims mellan låda och kolv. Sammantaget finns alltså omfattande möjligheter att justera kolvens längd, höjd och skränkning.

Den aktuella kolvkammen var ändå i lägsta laget i förhållande till kikarsiktet, men det finns en högre kolvkam att köpa. Kanske borde den vara standard. Vapnet saknar trots allt öppna riktmedel.

 

Ulf Lindroth om Benelli Lupo.

 

Precisionen var god, även om jag inte fick till några exceptionella serier. Vapnet sköts i en värmebölja med värmeflimmer och koncentrationssvårigheter, dessutom utan ljuddämpare. Men några serier visade fyra skott i sammanhängande hål och öppnades bara av enstaka skott. Potentialen finns där – och Benelli garanterar tre skott inom en MOA (cirka tre centimeter på 100 meter).

 

Gott helhetsintryck

Helhetsintrycket är ett smidigt och lätthanterat vapen som verkar vara mycket pålitligt och driftsäkert. Det skjuter bra och har stora möjligheter till måttanpassning. Steget från hagel till kula verkar inte ha vållat Benelli några svårigheter. Tvärtom!

 

Läs mer!

I Svensk Jakts septembernummer kan du läsa mer om Benelli Lupo. Tidningen kommer ut senast den 25 augusti.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev