fredag 27 januari

Jakt & prylar

Debatt: ”Låt vildsvinen böka och älgen beta”

Då var det återigen dags igen för ändringar i vapenlagen. Den här gången finns förslag om att licensbelägga magasin samt att införa restriktioner för halvautomater. Men vad det egentligen handlar om är att omöjliggöra tillvaron för oss jägare.

Debattartikel på Svenskjakt.sePublicerad 11 mars 2014 - 09:40

Redan idag är det nästan omöjligt att få licens på ett jaktvapen. Det kan ta allt från sex veckor till sex månader. Hos polisen skyller man på bristande resurser och hög arbetsbelastning. Vilken handläggningstid kan vi räkna med om förslaget om licens på magasin blir verklighet? Ett år? Två år?
Svenska Jägareförbundet, Jägarnas Riksförbund och i viss mån Lantbrukarnas Riksförbund vill inte förstå var problemen ligger.
Det är inte illegal verksamhet politiker och myndigheter är ute efter att stävja. De vill totalt stoppa jakten och stoppa jägarna.
Man har redan visat sitt förakt mot jägare och landsbygdsbefolkning genom att låta varg-hund-hybriderna föröka sig ohämmat.

Enkla åtgärder
Vad gäller polisens handläggning av vapenärenden är det inte svårt att ändra. Man byter helt enkelt ut den inkompetenta personalen och ger dem andra, enklare sysslor.
Rådet till våra förbund är att stoppa all jakt i tre år och låt övriga befolkningen ta kostnader och olägenheter för detta.
Låt vildsvinen böka upp golfbanor, gräsmattor och grönområden. Låt älgarna beta sönder landets tallbestånd och låt rådjuren göra slut på granplanteringarna. Låt varg och björn slå tamboskap, hundar och katter.
Från de styrande får vi inget gehör för det vi faktiskt uträttar. Från LRF och lantbrukarna får vi inget stöd. De bryr sig bara om jägarna när vi öppnar plånboken och betalar fantasisummor för att få jaga.
Det är hög tid att sätta stopp!

Tommy Olsson

Delta i debatten!

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till:
debatt@svenskjakt.se
Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Senaste från Annonstorget