onsdag 22 maj

Jakt & prylar

Anders Lundin är förvånansvärt partisk programledare i den nya SVT-serien ”I rovdjurens spår”.

Anders Lundin är förvånansvärt partisk programledare i den nya SVT-serien ”I rovdjurens spår”.

Recension: Snyggt förpackat men tyvärr inte trovärdigt, SVT

I kväll sänds den första delen av totalt fyra i Sveriges televisions satsning ”I rovdjurens spår”.
Intentionen med serien är enligt programbeskrivningen att belysa rovdjursfrågan från olika håll. Men bara ett par minuter in i det första programmet berättar programledaren Anders Lundin sin egen inställning till de stora rovdjuren. Där och då faller tyvärr stora delar av trovärdigheten för resten av serien.

Jag tycker det är hedervärt av SVT att försöka belysa den komplexa rovdjursfrågan från flera håll. Därför är det ytterst olyckligt att man låter ännu en Stockholmskändis leda programmet. Det blir helt enkelt inte trovärdigt när Anders Lundin sitter i Humlegården, innan han ger sig ut i rovdjursområdena, och berättar sin åsikt i det här extremt laddade frågan. Inte minst när det första programmet till råga på allt handlar om varg.

För snälla, snälla SVT. Det kan inte ha gått er obemärkt förbi att det ofta riktas kritik mot er så kallade opartiskhet i allmänhet och kanske i vargfrågan i synnerhet. Hur kan ni då skicka ut en känd stockholmare med sin agenda klar till oss som bor i vargbältet och i nästa steg begära att vi ska tro på innehållet han och ni levererar till oss?

Det här blir mest en partsinlaga där kritiska frågor bara tycks ställas till de som vill begränsa antalet vargar. Det är otroligt synd när det på riktigt kunde ha blivit annorlunda.

 

Hög SVT-klass

Om vi bortser från att programidén till stora delar faller innan den ens har börjat får vi se fina bilder och möta intressanta människor, inte minst Gunnar Glöersen som är jaktvårdskonsulent hos Jägareförbundet.

Själva produktionen är också i hög SVT-klass och det finns klart sämre sätt för en naturälskare att spendera 57 minuter på än att se den första delen av ”I rovdjurens spår”.

 

I rovdjurens spår kan du se redan nu på SVT Play eller i kväll på SVT 1 klockan 20.00.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay