torsdag 18 april

Jakt & prylar

Per Morberg lagar vilt

Premium

Per Morberg har skrivit en ny kokbok med fokus på vilda råvaror från Sveriges natur, som inkluderar så väl jakt som svampplockning och fiske.

Boken heter ”Per Morberg lagar vilt: jagat, fiskat och plockat”, och är utgiven av Bonnier Fakta.

Boken är uppdelad i flera olika delar, och börjar med ett gediget kapitel om just viltkött. Han går igenom allt från olika tips om hur man bör handskas med viltkött för bäst resultat, till en omfattande receptsamling om över fyrtio olika viltköttsrecept. Här finns allt från viltköttbullar till vildsvinskorv och en spännande mufflongryta. Han fortsätter sedan med ett kapitel om matfåglar, där han bjuder på både tänkvärda tips såväl som recept på till exempel vildgås á l’orange, Wallenbergare på and och ungsstekta ripbröst.

Upplevelsen av boken förhöjs av de stilfulla fotografierna som fotografen Martin Löf står för. Boken avrundas med ett kapitel om fisk, och ett kapitel om bär, svamp och annat man kan plocka i naturen. Här hittar du till exempel recept på fisksoppa, svamppaj och granskottssaft. Boken ”Per Morberg lagar vilt: jagat, fiskat och plockat” kostar runt 210 kronor hos nätbokshandlarna.

 

Sophie Persson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay