Ny bok: Som jaktelev hos Lindorm

Premium

Om sin praktiktid hos den store jaktkonstnären Lindorm Liljefors berättar viltmästaren Per Magnusson i en nyutkommen bok. Den handlar väldigt mycket om jakt tillsammans med Lindorm, för under den egentliga jaktsäsongen var det mest det som Lindorm och hans jaktelever sysslade med. Och det var jakt över hela registret!

Boken ger också en både intressant och inte så litet underhållande personskildring av den excentriske konstnären, som ena stunden kunde brisera i häftiga lynnesutbrott för bagateller för att i nästa stund framstå som en nästan faderlig gestalt; varmhjärtad och generös.

Tiden som jaktelev hos Lindorm på hans egendom Bockbol i norra Uppland var slitsam och tålamodskrävande men däremot aldrig ointressant och författaren skildrar den med tonvikt på alla humoristiska detaljer. Exempelvis hade Lindorm alltid boningshuset fullt av stora, bruna råttor till följd av att hela källarvåningen utgjordes av ett enda stort foderupplag. Fodret användes till alla de många djur konstnären omgav sig med. Så snart det blev mörkt på kvällarna började råttorna springa i väggarna och jaga varandra, vilket dock föga bekymrade Lindorm.

En kväll var råttorna mer än vanligt aktiva. Det dundrade, small och tjöt inne i väggarna.

– I kväll är dom för jävliga, muttrade endast Lindorm varefter han sträckte sig efter fjärrkontrollen och höjde TV-ljudet!

 

Rolig läsning

Min tid hos Lindorm Liljefors, som boken heter, bjuder på intressant men framförallt väldigt rolig läsning för den jaktintresserade. Den utges på författarens eget förlag och kan beställas via: magnussonsguide@gmail.com. Priset är 200 kronor plus frakt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay