Recepten i Laga mera vilt är enkla och kortfattade. Foto: Marie Gadolin

Laga mera vilt – men även annat

Premium

Höst. Det är ordet som infinner sig när jag bläddrar i kocken Anders Levéns nya receptbok. Naturligt nog, eftersom hösten är jaktens årstid.

Boken Laga mera vilt andas höst genom hela sitt bildmaterial. Det är en behaglig, rofylld, känsla.

Rätterna inspirerar också, med smaker från olika håll i världen. Men vad som framför allt tilltalar mig är att recepten är föredömligt enkla och kortfattade. Även en novis i köket bör klara att följa dem.

 

Drygas ut

Råvaror som älg, vildsvin, dov och rådjur dominerar naturligtvis. Av någon oförklarlig anledning drygas boken ut med rätter på lax, jätteräka, pilgrimsmussla, blåmussla och ostron. Varför? Nog finns det tillräckligt med rätter att laga utifrån jaktbart vilt för att skapa en tilltalande kokbok.

 

Spretigt

Nu blir resultatet spretigt, även om de udda recepten säkert är hur goda som helst. Lite synd, kan jag tycka.

Laga mera vilt är utgiven av Semic.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay